HTML

Címkék

Vitaminok - Étrendkiegyészítők

2010.02.16. 16:57 Fibra

Itt a tél és az ismerettségi kör elkezdett vitaminokat és étrendkiegészítőket vásárolgatni. Az emberi tudatlanság olykor nagyon megdöbbentő. A ketteskék okozzák a legnagyobb meglepetéseket (sajnos a saját családomban is) negatív értelemben. Az internet korában élünk, a tudás szinte ingyenes, csak egy kis időt kell rá szánni. NEM KELL HINNI a Multi REKLÁMOKNAK. Nézz utána, mit kapsz a pénzedért, főleg a mai válságban.(nem lepődnek meg, ha ezt a tartalmat törölnék)

Tények :

A jelenlegi gazdasági vezetők (és asszisztálnak hozzá a politikusok is) szerint a beteg ember a jó ember, mert egyrészről sok pénzt költ gyógyításra, másrészről ez alatt az idő alatt nem gondolkozik, vagyis nincs ellenállás. A temetkezés is egyre jobb befektetés, mivel egyre nagyobb a halálozás. Tökéletes a körforgás a pénz szempontjából : Az élelmiszer és vegyszer gyártók gondoskodnak a betegségek kialakulásáról, a gyógyszergyárak és modern kórházi csodák elveszik az emberek pénzét és amikor már nem lehet egy forintot sem kihúzni belőle, akkor a halál még az utolsó érvágás.

Nézd meg mit veszel :

A vitaminok és étrendkiegészítők vásárlásánál NE a reklámokat vedd készpénznek. Ha egyszer is akartál reklámozni akkor tudhatod, hogy ez irtózatos pénzbe kerül. Szerinted ki fizeti ezt meg? Hát az aki ezek alapján vásárol. Az átlagos multi haszonkulcs 1000%, vagyis 10x árréssel dolgoznak. Emellett a legtöbb terméken fel sem tüntetik a hatóanyagtartalmat. (vagy max apróbetűs részben)

Én 2 éve elmentem egy kardiologiai kivizsgálásra ahol közölték, hogy valamit lépni kellene, mert meszes/koleszterines vagyok és max 5 évem van. Az első lépésben omega3 olajat ajánlottak, majd ha ez nem jön be akkor gyógyszert. (korrekt volt a doki, nem akart gyógyszerekkel megmérgezni) El is mentem egy nagynevű vitamin  boltba ahol elmesélve a problémámat, javaslatot kértem. Azt mondták itt van a Teva cég halolaj készítménye, ami olcsó és jó.  Hát lehet, hogy jó de olcsónak nem olcsó. 100 kapszula kb 1600ft. Megvettem, majd otthon elkezdetem olvasgatni a leírást. A hatásos alkalmazáshoz napi 6 kapszulát ajánlanak, és így a 100 db már csak 16 napra elegendő. Vagyis 1600ft - 16 nappal számolva napi 100ft. Ja és a dobozon fel sincs tünteve a kapszula tartalma.

Elkezdtem egy kicsit bogarászni a neten. A külföldi írásokból számomra az derült ki, hogy a normális vérképhez (koleszterin) legalább napi 1000mg-ot illendő szedni. Bogarászás közben találtam pár céget ami árban és értékben is jónak tünt. 90 kapszula / 1000mg - os csomagban kb 3000ft. Vagyis 90 nappal számolva a jónak tekinthető 1000mg-os hatóanyagtartalommal is csak 30ft naponta.

Emberek, Nézzétek meg mit vesztek és ez mennyibe is kerül nektek. Nézzd meg a hatóanyagtartalmat - a doboz mennyiségét - és az árat. Ha ez a három megfelelő, akkor ezt vedd és ne az agyonreklámozott, ki tudja milyen terméket. Ne vegyél olyan terméket amin nincs feltüntetve a hatóanyagtartalom. Vajon miért nem tüntetik fel? Talán azért mert szinte "0" és akkor nem lenne olyan barom aki megvenné. (horror áron)

Én némelyik dokin is megrémülök néha. Pár hónapja beszélgettem egy dokival aki azt mondta, hogy a túlzott C vitamin bevitel árt a szervezetnek. Ezt egyetlen egy feltétellel el is fogadom, mivel az aszkorbinsav vesekövet okozhat. Az erre hajlamos emberek a világ lakosságának 0,1-0,5%-át teszik ki, de ez is csak hajlam, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy ki is alakul. Az említett doki szerint 2-300mg bőven elegendő.

Einstein és Szt Györgyi élete végéig napi 3-5000mg vett magához és hosszú, tartalmas életet élt.

Vajon kinek van igaza?    Tényleg elég napi 2-300mg?

Szólj hozzá!

Címkék: c vitamin halolaj omega3 étrendkiegyészítő

A bejegyzés trackback címe:

https://fibra.blog.hu/api/trackback/id/tr161763714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása