HTML

Címkék

Chelsea Flower Show 2010

2010.06.05. 16:23 Fibra

Chelsea Flower Show 2010

Europa legnagyobb, legrégebbi, legrangosabb kertészeti kiállítása Londonban. A rendezvény a Királyi Veterán kórház (Royal Hospital) kertjében kerül megrendezésre minden év május végén, június elején. Érzésem szerint minden kerttervezőnek, tájépítésznek kötelező megnéznie,mert akik itt aranyérmet szereznek, azok a világ minden tájáról kapják a jobbnál jobb megrendeléseket. Diarmuid Gavin 3x nyert, a Deko TV műsorán találkozhatunk az általa kivitelezett kertekkel. Nem mind tetszik, de olyan kreatív megoldásokat tartogat, hogy szem-száj tátvamarad.

Chelsea. London. Királyi Kórház. Öreg katonai veteránok a királyi vörös kabátban terelgetik a népet, kezelik a jegyeket, útbaigazítanak. A szervezés profi. Én a weben rendeltem a jegyet a délutáni (15:00-tól) bemenetre, de mivel nem tudtam magyarként hozzájutni, így a bejárat előtt felállítottak egy sátrat, ahol a név bemondására, kiadták a jegyeket. (minden külföldinek)  A nyitó nap a királynőé, aki akar vele találkozni az itt megteheti, ha van rá pénze (600Ł) Az egésznapos jegyek darabja 50-250Ł körül mozog, a délutániaké csak 25Ł. Ugyan a délután olcsóbb, de ilyenkor itt van egész London. Elképzelhetetlen a tömeg, az első fél órában csak sodródtunk az árral.

Elrendezés : a kert külső falai mentén kertészeti kiegészítők kiállítását lehet megcsodálni. Óriási kavicsból kifaragott kerti ágy, szívószálból készült napernyő, fűnyírók, pavilonok, üvegházak..... Giccsesnek hangzik, pedig nem volt az. A kert közepére felhúztak egy legalább 2-3 HA-os sátrat amiben a belső kerti ötleteket mutatták be, míg a sátor körül azok a kertek kaptak helyet, amiben nagyobb felületű mozgó víz található. Vízesésekkel tarkított kertek, szökőkutak, vizes barlangok. A gyártók / forgalmazók cégére mindenhol harsányan virít, a táblák mellett az elért eredmények a rangos versenyen. Nagyon sok szebbnél szebb kertet láttunk, olyan ötletekkel amik tényleg csak az angol kreativitásra jellemzőek. A kert egy külső szekciójában található a pihenő részleg, ahol a katonai zenekar és a büfék gondoskodnak a megfáradt kiváncsiskodóról.

Az idei divat a kértépítészetben a "virágos rét" stílusa. Réti virágokból megtervezett, a természethez legjobban hasonlító kertek vitték a prímet. Szabályos ágyások, buxus sövényekkel és nyírt / nyíratlan virágok kombinációival.

Nagy divat most a kertek díszítése különféle fából, kőbő, fémből, drótból készült díszekkel. Láttunk drótból bikát, rézből erdőt kialakítva ami szökőkútként funkcionált, szívószálból napernyőt, kavicsból kerti ágyat.

 

 

 

 

 

 

 

 

További infók és képek a Kert-2000.hu weblapján lesznek elérhetőek. hamarosan...

Szólj hozzá!

Címkék: chelsea london show 2010 flower

A bejegyzés trackback címe:

https://fibra.blog.hu/api/trackback/id/tr782058794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása