HTML

Címkék

Gerlitzen - Síelés

2010.01.06. 01:22 Fibra

A magyar utazási irodák kinálatában elég olcsón lehet Gerlitzen-i síutakat találni. A szállástól általában ne várjunk sokat (legalábbis az olcsóbb utaknál), de annak is örülni kell, hogy meleg van a szállodákban. Aki már volt ausztriában síelni az tudja, hogy az osztrákok nem igazán szoktak fűteni. A sípályán csak 2 hotel található elég borsos áron. Ezek tényleg pályaszállások (az egyik a felvonó tetején a másik a végén - ez a távolabbi 4*-os wellness hotel mindennel mi szem száj ingere - csak pénz kérdése)

A megközelítés : (ha nem a hegyen laksz) érdemes reggel 9-9:30-ig megérkezni mert a parkolóhelyek korlátozottak és ahogy telnek, úgy kell egyre messzebbről eljutni az első felvonóig. Szerencsére a nagyon távoliakból ingyenes buszjárat hoz-visz a kezdetekig. A hegyre feljutni egy élmény. Én egy kicsit tériszonyos vagyok így amikor egy szinte függőleges sziklafalon kaptat fel a libegő egy kicsit összeszorul a torkom.  a 200-méteres tengerszintfeletti magasságról 15perc alatt jutunk fel a következő felvonóig, de az első állomáson már 1000m körül járunk. Na innen kezdődik a síparadicsom. Van 1-2 bemelegítő pálya itt, de a második központi felvonó felvisz a csúcsra.  Itt, ha szerencsénk van belátjuk az egész tájat, mivel a felhőkkel egymagasságban vagyunk, 3 ország határán  : Ausztria-Olaszország-Slovénia.

Pályák : Gerlitzen-en Mindenki megtalálja azt amit keres. Sok pálya van, zöld - kék - piros jelölésekkel, de a pirosban lehetnek érdekes fekete helyzetek. A központi kék egy roppant széles pálya kb 2Km hósszúságban, az aljában egy csodálatos külső-belső Hütté-vel. A leghosszabb pályán (kb 7Km) azért az elején vigyázzunk. Van 2db 15-20m-es szinte függőleges szakasz ami rendesen jegesedik. A fák ágai közt a napsugarak megolvasztják a havat és ahogy továbbmegy a napfény, ez azonnal megfagy. Nem is lenne probléma, ha nem egy függőleges 15m-es szakadék szélén találkoznánk ezzel a fagyással. Itt így elég kellemetlen tud lenni. Nem kell megijedni, de az első csúszásoknál mindenképp lassan menjünk.

Van kinnt egy Miki nevű oktató srác (iszonyatosan profi síelő) akinél érdemes oktatásra bejelentkezni (én azt vettem észre hogy a legprofibb embereknek is tudott újat mutatni - megéri rászánni 1-2 órát) Esetleg szállásban is tud segíteni, nekünk Ő intézett mindent (szállás,síbérlet, sajnos oktatás nem, mert fullon volt, de a hüttében jókat ittunk) ezen a számon lehet elérni : +43-650-4307207

Utazás : nekem nagyon rossz érzés, hogy egy normális síelésért 600km-tert kell utazni. Sokan mondják, hogy 5 óra alatt megjárható háztól-házig, de nekem még soha sem sikerült. Mivel síelni megyünk, így tél van, általában havazik menet közben vagy lefagyott az út. Mivel van egy rosszabb szakasz a hegyek között, szerpentines, magaslati (fagyott) így ez idáig mindig megfogta a tempót.

Donovaly közlekedés szempontjából sokkal jobb (7:00kor indulsz és 10:00-kor már a sípályán vagy, de egyre drágább és egyre kevesebb a hó. Kezdőknek ajánlott, de erről majd egy másik oldalon.

Szólj hozzá!

Címkék: síelés donovaly gerlitzen

A bejegyzés trackback címe:

https://fibra.blog.hu/api/trackback/id/tr641650598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása