HTML

Címkék

Strasbourg a Rhón partján

2009.12.06. 13:38 Fibra

Autóval Párizsból hazafelé szánj rá 2 napot. Hangulatos folyóparti város, belső vizi utakkal és látványos épületekkel. Szállásnak itt az Etap Hotelt nem ajánlom, mert nagyon lekattant, de mivel automata rendszere van, így ha éjjel érkezel és van bankkártyád akkor meg tudsz hálni.

Strasbourg a Francia-Német határváros, a történelemben mindkét országhoz sokszor tartozott már. Vannak szervezett hajóutak a Rhón folyón (itt Rhín a neve) és az óvárosi belső csatornákon. Kicsit Velencéhez vagy Amsterdamhoz hasonlít. Hajós utakat a Batorama biztosít.

Látványosságok :

- Petit France : Eredeti flamand épületek, a belső csatorna mentén

- Pont Couvers : A Régi városkapu és a hídőrség épülete

- Cathedrale : Mint a Notre Dame. Szép és látványos

- Maison Kammerzell : Igazából nem tudom micsoda, de egy több emeletes fából készült, több száz éves flamand stílusú épület. Talán a több emelet a lényeg.

- Brasserie Kronenbourg : A Híres sörfőzde, teljesen bejárható interaktv kirándulással. (Mint a Guinness, vagy a Heineken)

- Europa Park : Ez ugyan már a német oldalon van 50-60km-re Starsbourgtól, de szerintem europa egyik legnagyobb vidám és élményparkja. Aki ezt szereti annk kihagyhatatlan.

Szólj hozzá!

Címkék: strasbourg kronenbourg petit france

A bejegyzés trackback címe:

https://fibra.blog.hu/api/trackback/id/tr961577771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása