HTML

Címkék

Cellulóz Szigetelés - DrTherm

2009.12.04. 22:57 Fibra

Cellulóz Szigetelés - DrTherm.hu

Na, végre kijavították a házon a szigetelési hibákat. A vagyonokért elhehelyeztt közetgyapot szigetelésről a hőkamerás felvételek alapján kiderült, hogy 1, az ácsok szar munkát végeztek (mint hallom ez 99%-ban így van, mert ugye a melós szarik arra, hogy a tél beálltával a te fűtési költséged az egekbe szökik - ő beépítette és mivel ez szemmel nem látható így olyan amilyen) 2, a közetgyapot szar beillesztés esetén a saját súlya alatt összeesik, és így rések keletkeznek benne (ahol a szél úgy fúj át ahogy csak tud - mert a szélnek van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy mindig megtalálja a réseket)

A lényeg : sokkal nehezebb a rosszul elhelyezett közetgyapot szigetelést kibányászni, mert egy több méteres 15-20cm-es résből kell kicsalogatni. Az így előkészített résbe ha szerencsénk van (és nem fúj ki sehol) akkor nagy nyomással "befújják" a cellulóz szigetelőanyagot. Ez újrahasznosított újságpapírból készül (környezetbarát) bórax hozzáadásával (ez tartja távol a rágcsálókat, bogarakat). Mivel a bedolgozás nyomás alatt történik, így nincs olyan rés amit ne töltene ki. Így kapunk tökéletes résmentes szigetelést, amin a szél sehol sem jut át.

Érdekesség : Amerika 35-40éve használja, Europába Angliából érkezett 20-25 éve, de magyarországon kb 4-5 éve érhető el. Nem értem, hogy ha ez környezetbarát, újrahasznosított, kimondottan ECO, ráadásul sokkal jobb hatásfokú mint bármilyen más közet vagy üveggyapot szigetelés, miért nem terjed el hazánkban.

Igaz a multiknak nem érdekük a magyar lakosságot jó technologiával ellátni, mert a fűtési/energetikai árakból tudnak igazán gazdagodni. Gondolj bele, ha a magyar csak a felét költeni energia számlára, mennyi pénztől esnének el.

A kivetelezőket csak ajánlani tudom : DrTherm.hu

1 komment

Címkék: celluloz hőfénykép drtherm szigeteles

A bejegyzés trackback címe:

https://fibra.blog.hu/api/trackback/id/tr81574919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bendee 2009.12.09. 11:58:21

www.szigatech.hu

Itt mindenféle hőszigetelő anyagot lehet venni, egész jó árakon!
süti beállítások módosítása